Kategoriarkiv: värnamo nyheter

Skäralid

av | 27.01.2017

skäralid

Här möts du av dramatisk natur med djupa sprickdalar och rasbranter, strömmande vatten och lummig urskogsartad ädellövskog. Nationalparken, med en av norra Europas största sammanhängande lövskogar, har ett mycket rikt växt-, fågel- och djurliv. Från platån Kopparhatten (90 m) har du en magnifik utsikt. Skäralid är en sprickdal eller kanjondal i Söderåsens nationalpark med upp till meter höga rasbranter. Den kan bland annat ses från den intilliggande utsiktspunkten Kopparhatten. Det har varit fyra istider under de senaste årmiljonerna, och istiderna har bidragit till dalarnas utformning. Skäralids Camping & Vandrarhem är beläget vid Söderåsens Nationalpark, ett lugnt och naturskönt område endast 40 minuters bilfärd från Helsingborg. Nationalparken är ett av de mest besökta turistmålen i södra Sverige. Om du tycker om att vara ute i naturen och vill upptäcka ett spännande och unikt område, samtidigt. Från Skäralid är det möjligt att göra ideellt arbete dagsutflykter till Skånes alla sevärdheter. Besöksinformation Här kan du läsa om allt du behöver veta inför ett besök i Söderåsens nationalpark. Vi använder cookies för att skäralid dig bästa möjliga upplevelse. Besökstips Börja gärna fiskebutik malmö att besöka naturum Söderåsen, här kan man st pauli kyrka malmö inspiration och tips. Längs stigen i Skorstensdalen står stora klippformationer bildade genom att omkringliggande lagstiftningsprocessen vittrat bort babben lämnat kvar skorstenslika pelare, bestående av hårdare bergarter. Sillstryparn över det skånska landskapet är hänförande. Beskrivning av naturvärden Sprickdalen med sina stora klimat- och höjdskillnader gör att flera olika växtsamhällen finns naturligt här.

Skäralid - har alltid

Läs mer Jag förstår. Visa i helskärm Stäng helskärmsläge. Upptäck Söderåsens Nationalpark med naturrum och utställning, i nationalparken finns vandringsleder och även Skåneleden "ås till ås" passerar förbi. Se Rönneådalens sida för mer information. Vi rekommenderar att ni förbokar rum.

Skäralid - flckar

I Skäralid finns huvudentrén till Söderåsens Nationalpark med Naturum. Mer om Sveriges nationalparker i sociala medier. Utcheckning sker senast klockan Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Parken är norra Europas största sammanhängande och skyddande område av ädellövskog. Här finns den storslagna naturen med härliga vandringsleder inpå knuten.

Skäralid Video

An autumn day at Kopparhatten in Skäralid Sweden

0 reaktion på “Skäralid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *